Somogy TV

2009. április 27.

ÁLMODJ KIRÁLYLÁNY - MOLNÁR CSILLÁRA EMLÉKEZTEK FONYÓDON

Molnár Csilla tragikusan elhunyt szépségkirálynő köztéri szobrára fordítják azt az összeget, amely a hétvégén megrendezett jótékonysági est bevételéből folyt be. A rendezvényen olyan nagynevű művészek léptek fel, mint Malek Andrea, Oberfrank Pál, R. Kárpáti Péter vagy Homonyik Sándor.

Molnár Csilla tragikus sorsú szépségkirálynő emléke előtt tisztelegtek azok az előadók egyben barátok, ismerősök, akik a hétvégén Fonyódon egy jótékonysági esten léptek fel. Sólymos Antal énekes, például személyesen ismerte a különleges szépséget.

Sólymos Antal, énekes:
- Mi a hetvenes évek elejétől rendszeresen jártuk itt a Balaton környékét és két- három hónapig itt voltunk minden nyáron. És a hetvenes évek elejétől nagyon jó barátságban voltunk, amikor az ő vendéglőjük még meg volt, Csilla szüleivel is és a gyerekeket is láttuk felnőni, tehát az egész családot nagyon szerettük.

Ezért is volt egyértelmű, hogy az Sólymos Tóni is részt vesz a rendezvényen, de Malek Andrea aranytorkú énekesnőnek is meleg szívvel elevenítette fel a szépségverseny utolsó fordulója előtti órákat, hiszen Malek Andreáéknál készülődött Molnár Csilla a végső kiválasztásra.

Malek Andrea, énekes:
- A Csilla azt hiszem nálunk aludt meg a Marika is amikor a szépségkirálynő választás volt, tehát onnan ment konkrétan. Azt hiszem mi vasaltuk, még én is azt hiszem egy szoknyáját vasaltam. Megállt a forgalom, amikor átment az úton, egy csodálatos kisugárzású, magányos nő volt.

Akkor 16 éves volt Molnár Csilla, most 23 év után majdnem 40 éves lenne, ha nem történt volna meg a tragédia. Az emlékére és a róla mintázott szobor felállításának költségeire rendezett jótékonysági estre R. Kárpáti Péternek - a barátok közt Berényi Andrásának - olyan előadókat is sikerült megnyernie, akik koruknál fogva nem emlékezhetnek Csillára.

R. Kárpáti Péter, színész:
- Beszéltem pár kollégámmal akik szívesen jöttek holott olyan fiatalok hogy még nem is éltek amikor a Csilla szépségkirálynő volt, de utánanéztek, hogy ki volt ő. És érdekes hogy a mai esten sem olyanok lépnek fel kizárólag, akik a Csilla kortársai voltak, hanem olyanok is akik jóval utána születtek.

Homonyik Sándor pedig mára emblematikussá vált Álmodj királylány című dalával tisztelgett a tragikus sorsú lány emléke előtt. Elmondta, a dal felvételekor, nem gondolta, hogy ekkora súlya lesz 20 múlva a melódiának.

Homonyik Sándor, énekes:
- A Tibinek jött az ötlet, rögtön beugrott neki ez a két szó, az álmodj királylány, és akkor mondta a Menyus hogy jó ez, írd meg. És akkor még bele se gondoltunk hogy ez mit jelent, hogy álmodj királylány.

(Híradó)

vissza