rtlklub.hu

2005. március 14.

MISS EUROPE 2005
Vége Laky Zsuzsa uralkodásának

Nagyjából egy évvel ezelőtt történt, hogy a nemzetközi média egy magyar lány nevével, arcával és leendő karrierjével volt tele. Ő Laky Zsuzsa, akit ekkor választottak Európa legszebbjének. Ilyen sikert magyar lány még soha nem ért el. A királynőnek azonban a hétvégén le kellett venni a koronáját, hiszen újabb trónkövetelők léptek színre.

Bő egy évvel ezelőtt egy magyar lány, a nagykanizsai Laky Zsuzsi ülhetett fel Európa trónjára, ő lett a kontinens legszebbike. Az öreg kontinens az elmúlt hétvégén azonban új királynőt választott magának.

A „Sportok Palotája” a döntő párizsi helyszíne. A színpad mögött technikusok, táncosok, sminkesek százai készülődnek lázasan a világraszóló eseményre. A magyar színeket ezúttal Tóth Eszter, a Miss World Hungary 2003-as győztese képviseli, aki február óta a francia fővárosban készül a többi lánnyal együtt a megmérettetésre.

„Nagyon jól éreztem itt magam, úgy érzem, hogy jó a társaság, kedvesek a lányok. Jó volt velük eltölteni ezt az 1 hónapot. Izgulni nem izgulok, majd fogok este, de egyelőre még nem érzem ezt át” - mondta Tóth Eszter, Miss World Hungary 2003.

Ma este Laky Zsuzsa is a színpadra lép, de csak a fináléban. A koronát ugyanis neki kell átadnia az új győztesnek. Ennek ellenére nem tűnik szomorúnak.

„Nagyon jó újra itt lenni, nagyon örülök. És hát nagyon izgalmas volt ez az egy évem. Rengeteg helyen jártam, rengeteg emberrel ismerkedtem meg, rengeteg tapasztalatot szereztem. Úgyhogy nagyon jól sikerült ez az év”- mondta Laky Zsuzsa, Miss Europe 2004.

Nem is csoda, hiszen a divat fővárosa, Párizs egy évvel ezelőtt Zsuzsi lábai előtt hevert. Győzelme után autogrammok százait osztotta ki, és fényképek ezrei készültek róla.

Az ünneplés zaja azonban idővel elcsitult, és Európa szépének – főként itthhon - csalódnia kellett. Nem volt munkája, és úgy érezte, senki sem kíváncsi rá, annak ellenére, hogy a kontinensen az ő arcképe reklámozta Magyarországot.

Szombaton Párizs nevezetességeit turisták ezrei látogatták meg. Közülük azonban csak kevesen tudták, hogy a város egy másik pontján 36 lány izgul azért, hogy ki ülhet fel Európa trónjára.

Arra a kérdésre, hogy ki lehet idén a befutó, a lányok még találgatni sem voltak hajlandók. Zsuzsa a verseny előtt azt mondta, szerinte a német lány lesz a nyerő.

Zsuzsa favoritja: Shermine Shahrivar, a 21 esztenős iráni származású német szépség. És hogy valóban ő lenne a legszebb?

Nos, igen. Zsuzsi boszorkánynak sem utolsó, hiszen a jóslata valóra vált: a német színeket képviselő lány lett Európa Szépe. Zsuzsa így annak a fejére tehette a koronát, akit ő is a legszebbnek tartott. S bár a fejdísztől meg kellett válnia, a divat fővárosának nem szívesen intene búcsút.

„Hát, hogy mi lesz ezután, az majd kiderül. Mindenféleképpen szeretnék kijönni, és itt dolgozni Párizsban” – mondta Zsuzsa.

Az ex-szépségkirálynő terveivel szülei is egyetértenek. Bár szeretnék otthon látni lányukat, tudják, hogy külföldön érvényesül igazán. Az édesapa a mögöttük álló királyi esztendőt értékelve óvatosan fogalmazott.

„Az elmúlt egy év az részben nagyon felemelő volt, részben nagyon lesújtó, amilyen tapasztalatokat átéltünk. Dehát emlékezzünk a jóra, s reméljük Zsuzsának sikerülni fog folytatnia a pályáját kint Párizsban”- mondta Laky Balázs.

És miért ne sikerülhetne! Egy évvel ezelőtt a média a kanizsai lányt Molnár Csilla példájára hivatkozva az öngyilkosságtól féltette, és sokan azt is előre látták, hogy Eros Ramazotti és hasonló sztárok udvarlásai véget vetnek majd Zsuzsa évek óta tartó szerelmének. A királynőn azonban nem fogott az „átok”, így nem kérdés, sikerül-e még egyszer meghódítania Európa után Párizst.

Az eredeti cikk

vissza