PécsiNapilap.hu

2006. május 8.

FILM A MENNYORSZÁGBAN "ÁLMODÓ" KIRÁLYLÁNYRÓL

Immár húsz éve, hogy a 17 esztendős szépségkirálynő, Molnár Csilla a külső nehézségek és hosszan tartó lelki válsága miatt eldobta magától az életet. A fiatal, különleges hölgynek állít emléket a Szépleányok című film, amelyet holnap este mutatnak be a Dominikánus Házban.

1985-ben a Magyar Média, a Lapkiadó Vállalat Leányvállalata országos szépségversenyre hívta a vállalkozó kedvű hajadonokat a Miss Magyarország cím elnyerésére. Hasonló versenyt 50 éve nem rendeztek Magyarországon, így össznépi izgalom kísérte a rendezvénysorozatot, amely főként üzleti vállalkozás kívánt lenni. Reklámot és anyagi hasznot remélő vállalatok és magánemberek nyüzsögtek a lányok körül, egyensúlyozva a tisztesség, a vállalati érdek és a jogszerűség bizonytalan határain.

A közvéleményt jelentősen felkavarta, hogy az országnak újra "Koronás Királynője" lesz. A versenyen a 17 éves fonyódi tanuló, Molnár Csilla Andrea győzött, majd fél évvel később öngyilkos lett. Az üzleti vállalkozás buktatóiról, az irány- és értékvesztésről, a show-bussines szeretetet nélkülöző hazai (de)formációiról ad képet a film, amelyben megszólalnak az érdekelt vállalatok képviselői, a helyezettek és a szerencsétlen győztes szülei.

Szépleányok (1986, 94')
Rendező, operatőr: Dér András, Hartai László

Eredeti cikk: http://www.pecsinapilap.hu/index.php?id=13137

vissza