TV2 Korridor

2004. január 21.

HONLAP AZ EGYKORI SZÉPSÉGKIRÁLYNŐNEK

A világhálóra került az egykori magyar szépségkirálynő, Molnár Csilla Andrea tragikusan lezárult élete: a fonyódi diáklány emlékére születésének 35. évfordulóján nyílt honlap az interneten.

Molnár Csilla 16 évesen, 1985-ben jelentkezett a fél évszázados kihagyás után hazánkban először meghirdetett szépségversenyre, és a kétezer induló közül őt találták a legszebbnek, ám élete 1986-ban tragikus körülmények közt ért véget.
A honlap anyagát a budapesti Tóth Diána Lujza gyűjtötte össze, a kutatómunkát a fonyódi városi könyvtár vezetője, Varga István segítette.

A 35. születésnapon, kedden az internetre került www.molnarcsilla.hu és a www.molnarcsilla.com című honlapokon az egykori fonyódi szépségkirálynő életével ismerkedhetnek meg az érdeklődők; az összeállításban a Molnár Csilláról írt újságcikkek, könyvek, emlékezések, a róla készített tévé- és filmfelvételek, fényképek szerepelnek, és az 1985-ben megtartott szépségversenyről is részletes tájékoztatás olvasható a honlapon.
A honlap célja összegyűjteni minden írásos és képi anyagot Molnár Csilláról, hogy így állítson emléket a gyönyörű fonyódi lánynak - olvasható a bevezető oldalon, amely közli az édesanya hozzájárulását is leányának a világhálón való szerepeltetéséhez. Az egykori szépségkirálynő honlapja folyamatosan bővül az ezután előkerülő cikkekkel, fényképekkel és más emlékanyagokkal.
(MTI)

Az eredeti cikk

vissza