KaposPont

2009. április 26.

MÁRVÁNYBAN ÉL TOVÁBB A SZÉPSÉG

Szoborra gyűjtenek a fonyódiak. Szépségkirálynőjük több mint húsz éve hunyt el, de azóta is életben tartják emlékét. A Molnár Csilla Andreáról készült alkotás megvásárlásáért jótékonysági estet szerveztek pénteken a Balaton parti városban.

1985.október 5-én volt az első magyar szépségkirálynő-választás.
A korona akkor a 16 éves fonyódi Molnár Csilla Andrea fejére került. Nem telt el egy év, mikor már a királynőt siratta az egész ország.
Az álmodj királylány című szívszorító dal Csilla halála után két évvel készült el. Senki nem számított ekkora sikerre.

- Abban az időben alakultak az első magánkiadók, és az egyikhez bekopogtunk, és azt mondták ez jó lesz. Ők se számítottak rá, mi sem, és egyszer csak bekerült a televízióba a videoklip és három hónap alatt minden idők egyik legnagyobb popsikere lett Magyarországon - emlékszik vissza az áttörésre Homonyik Sándor.

Az első szépségverseny dobogósairól szobrot is készítettek. Ezt szeretné Fonyód megvásárolni. Ezért rendeztek pénteken jótékonysági estet.
Több mint húsz év telt, el, de a fonyódiak még ma sem felejtették el szépségkirálynőjüket.

- Nekem szívügyem a Csilla, mert a fiamnak osztálytársa volt óvodás korától ismertem, a közelünkben lakott. Dehát a városnak nincs pénze, és akkor jött az ötlet, hogy sok művész ismerősöm van, a családban is vannak színművészek, hogy kellene egy jótékonysági műsort tartanunk - idézi fel az emlékest születésének ötletét Lévay Mária, Fonyód önkormányzati képviselője, az est szervezője.

Sok művészt még hívni sem kellett, önként jelentkeztek a fellépésre.
Molnár Csilla idén lenne 40 éves.

vissza