Somogyi Hírlap

1999. július 29.

Huszonnégy szépségkirálynő-jelölt vonul föl a siófoki kulturális központ színpadán szombaton este. A Miss Europe Hungary szépségverseny utolsó elődöntőjét rendezik látványos műsorral körítve.

Miss Hungary néven rendezték versenyeiket az utóbbi években. Az idén azért változtattak az elnevezésen, mert időközben kiderült: jövőre az európai szépségverseny fináléja Magyarországon lesz. A szombati siófoki elődöntőből továbbjutó lányok egyikére akár szicíliai út is várhat; ott lesz ugyanis az idén az európai döntő. Az előválogatáson arra is figyeltek, hogy a versengő hölgyek beszéljenek idegen nyelvet is. Valamenynyien amatőrök, tehát színpadi mozgást még nem tanultak. A modellkarrier lehetősége még előttük áll.

Az első Miss Hungary a tragikus körülmények között elhunyt fonyódi Molnár Csilla volt, a nyolcvanas évek közepén. Utána több, visszhangos botrány kísérte a Miss Hungary-választásokat. Előfordult, hogy a győztesek nem kapták meg a fölajánlott díjakat (például a gépkocsit), illetve a szépségkirálynőnek választott Bálint Antóniától utólag viszszavették a koronát. Úgy tudjuk: az idei versenyt már mások szervezik, s ígérik, hogy minden korrektül zajlik le.

vissza