Népszava

1989. október 3.

GERLÓCZY MAGDOLNA A SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ

Örömök és bosszúságok

Hétfőn, késő este, az Erkel Színházban választották meg tizenhat, döntőbe jutott lány közül az 1989. évi Miss Hungaryt. Már a kedves, vidám keretműsor is jelezte: a versengés nem vérre ment, s a résztvevők is mesélték, hogy irigykedés nélkül segítették egymást. Végül a tiszteletbeli zsűrielnök, Mark Palmer, amerikai nagykövet hirdette ki az eredményt. A koronát Fritz Wepper, népszerű nyugatnéme színész (alias Harry Klein felügyelő a Derrick-sorozatból) helyezte a győztes szépség fejére. Kár, hogy a közönség egy része, szavazólap híján, nem tudott voksolni. A tévénézőket pedig az bosszanthatta - joggal -, hogy a szintén érdekes sporthírek miatt, nem láthatták mindegyik lány személyes bemutatkozását, így a szavazásuk sem lehetett reális. Legközelebb önálló műsort érdemelne ez az esemény.

Harmadik lett, egyben a sportolók díját kapta, Geszler Dorottya, második Bali Anita, a szépségkirálynő pedig a 268-as Gerlóczy Magdolna Krisztina.

A boldogan sugárzó, magas, szőke, budai lány egy hét múlva lesz 18 éves, építőipari szakközépiskolába jár, de restaurátor szeretne lenni, és a régészet is nagyon érdekli, már vett részt ásatáson. Megtudtuk róla, hogy szereti az embereket meghallgatni, szívesen segít nekik, és igyekszik az életet a humoros oldaláról nézni. Most egy ideig természetesen a hongkongi út és a Miss World-választás izgalmai foglalkoztatják, de utána marad a tanulásnál, hiszen még érettségiznie kell.

Szerintünk személyében egy bizonyos nőtípus megtestesítőjét díjazták, szerinte ismét divatba jött a fiús alkat és a babaarc. Kérésünkre - balkezes - autogramjával üdvözölte a Népszava olvasóit, akiket egyébként Klein "felügyelő" is köszöntött, miután barátságos beszélgetésbe merültünk vele. Sőt, még nyomoztunk is együtt, hiszen az ünnepség végére lezárták a kapukat, így csak egy oldalkijáratot kiszimatolva, színfalak mögött lopakodva tudtunk kisurranni. Hiába, a szépségért szenvedni is kell...

Selmeczy Attila

vissza