Magyar Hírlap

1986. július 11.

Tragédia Fonyódon

MEGHALT A SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ

Csütörtökön tragikus hirtelenséggel elhunyt Molnár Csilla Andrea, 17 éves fonyódi tanuló, aki 1985-ben elnyerte a Magyarország Szépe címet. (MTI)

"Csilla érettségizni akar, utána kozmetikusnő lesz, ha nem jön közbe valami, vagy valaki...." Tavaly októberben írta kollégám ezeket a sorokat, azon a napon, mikor Molnár Csilla andrea fejére került az ország szépének koronája.

Közbejött. Tegnap kora délután, Fonyódon a szülői házban Csilla megmérgezte magát. Még nem volt nagykorú. Késő este kopogta a telex a hírt, fölhívtuk a siófoki kórházat. Az ügyeletes orvos tőlünk hallott először a tragédiáról. A kaposvári mentő-főorvos már többet tudott mondani a lakásán. Az édesapa bejelentésére perceken belül a fonyódi és a boglárlellei mentők is a helyszínen voltak. Félórán keresztül próbálták élesztgetni a kislányt. Az óra a fonyódi mentőszolgálat ügyeleti naplójának tanúsága szerint 14 óra 19 percet mutatott akkor. Csilla talán még élt....

Dr. Schneider István, aki harminc éve gyógyítja a fonyódiakat, 14 óra 40-re ért a Molnár családhoz. A doktor úr már a visszavonhatatlant, a halált állapította meg. Magyarország szépe - ez a bájos, törékeny kislány - Lidocain tablettákat vett be - halálos adagot. Szíve megállt a tömérdek gyógyszertől. Csilla édesapját sokk érte, kórházba kellett szállítani. Az édesanya maradt a kihalt házban.

Az álmok éve volt, ennek az alig fölserdült lánynak az idei. Az ünneplés itthon, és a bécsi, a kairói, a várt kaliforniai utazás...
"Nem érett szépség egyikük sem - írta szinte látnokian kollégám az elmúlt őszön, a királynő-választás napján - szemükben nem ragyog az igaz szerelem tudása, test és lélek önfeledt titka. Képviselnék a Magyar Erotikát, így, nagybetűsen? Ugyan! Magukat hordozzák, roskadozva a rájuk aggatott súlyok alatt. Csak bírják - csak meg ne roggyanjon térdük, az alabástrom."

Lehet-e kígyóméreg, halálós dózis, a szépségért kijáró dicsőség? Csilla esetében még nem tudni a választ....

Gazsó L. Ferenc

vissza