Kacsa

1996

TÍZ ÉVE HALT MEG MOLNÁR CSILLA ANDREA

Éppen július 10-én lesz tíz éve, hogy Molnár Csilla Andrea, az első magyar szépségkirálynő öngyilkos lett szülei Ady Endre utcai házában. Csllla immáron örökre fiatal és szépséges arcmását Melocco Miklós mintázta a sirra.

Vajon mi vezetett Cslla halálához?

Erről a legkülönfélébb pletykák terjengtek. Volt, aki az állította: az apja, Molnár István nem hagyta úgy élni a lányát, ahogy az akart. Mások szerint a szépségipar hiénáinak állandó zaklatása miatt lett öngyilkos. Megint mások úgy tudják, egykori barátja, Futács úr gyakori félrelépéseit nem tudta elviselni. Hogy mi volt a mendemondákból az igazság, azt talán soha nem tudjuk meg. Pedig a marcali rendőrkapitányságon ma is ott fekszik Csilla dossziéja. A Molnár család tragédiája egy társadalmi kórkép is. A család szétesik. A feleség elválik férjétől, Molnár István újra nősül, s egy gyermeke születik. Csilla édesanyja nem megy férjhez, s ma egy utazási iroda főnökeként keresi kenyerét. Szerettük volna őt megszólaltatni, mondja el, tiz év távlatából hogyan látja a történteket. Ám többszöri telefonhivásunkra sem reagált, pedig üzenetrögzítője vette hivásunkat.

Kilátogattunk a kaposvári Keleti temetőbe, Csilla sírjához, melyen meglepetésünkre most is ott vannak a barátok, hódólók virágai...

vissza