Helyi Téma

2009. április 28.

NEGYVENÉVES LENNE A SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ

Köztéri szobrot állítanának Molnár Csilla Andreának, a tragikus sorsú egykori szépségkirálynőnek. Az 1985-ös szépségversenyt Csilla nyerte meg, aki később a máltai Miss Európa-verseny harmadik helyezettje lett. Nem sokkal később a lány öngyilkos lett. A tragikus sorsú szépségkirálynő emléke előtt, születésének negyvenedik évfordulója alkalmából Fonyód és Siófok is tiszteleg.

- Először 1985-ben készítettem szobrot róla, az aktot ma a Nemzeti Galériában őrzik. Csilla születésének negyvenedik évfordulójához közeledtével kaptam egy megkeresést Siófok városától, hogy szobrot állítanának a tiszteletére - mondja Pauer Gyula szobrászművész. - Először úgy gondoltam, hogy a Balatonban állítom fel a szobrot, de végül kiderült, hogy az egyik téren egy szökőkút formájában képzelnék el az alkotásomat.

A szerelmeseknek ideális találkozóhelye lenne. Időközben azonban Fonyódról is megkerestek, mondván, hogy mivel abban a városban született Molnár Csilla, ott lenne jó felállítani a szobrát. Pauer Gyula tehát egyelőre a munkát még nem kezdte meg, várja, hogy hivatalosan is felkérjék az alkotás elkészítésére, ami a számításai szerint 2-3 hónapot venne igénybe. - Bronzszoborról lenne szó. Annak ellenére, hogy mindkettő fürdőváros, nem akarnak aktot látni a közterületen, ezért egy fürdőruhás és egy drapériával letakart változatról is készítettem már látványtervet.

A fonyódi szobor két és fél méteres lenne, míg a siófoki, szökőkutas változat a talapzattal együtt négy méternél is magasabb. A fonyódiak komolyan tervezik a köztéri szobor felállítását. A város már szervezi a leleplezéshez kapcsolódó jótékonysági gálaestet, amelyen a tervek szerint Homonyik Sándor és zenekara, R. Kárpáti Péter és a The Girls, Malek Andrea és Oberfrank Pál is fellépne.

gb
vissza