Helyi Téma

2008. január 18.

Molnár Csilla Andrea 39 éves lenne
BÍRÓ ICA: MEG VOLT ÍRVA A SORSA!

Bíró Ica szerint Molnár Csilla Andrea egykori szépségkirálynő halálának semmi köze nem volt a modellszakmához. Ica szerint Csilla életvonala túl rövid volt, a lány valószínűleg akkor is hamar távozott volna az árnyékvilágból, ha történetesen nem választják meg szépségkirálynőnek.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fonyódi diáklány, aki 1985-ben jelentkezett az 50 év kihagyás után először megrendezett magyar szépségversenyre. Molnár Csilla Andrea mindenkit elbűvölt, fejére került a korona. Egy évvel később azonban öngyilkos lett. Ha élne, január 20-án lenne 39 éves.

Molnár Csilla Andrea, a fiatal szépségkirálynő életét megkeserítette a szervező cég részéről tanúsított negatív hozzáállás, a sorozatos megaláztatások, az alaptalan pletykák és rágalmak, valamint az egyre szaporodó családi konfliktusok. 1986. július 10-én kora délután, szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni életét.

A tragédia miatt a következő szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek itthon ilyen vetélkedést. Bíró Ica, aki akkoriban modellként dolgozott, futólag ismerte Molnár Csillát. - Az ő története egyéni sors, nem tükrözi a nyolcvanas évek modelljeinek életét. Az azonban igaz, hogy az ilyesfajta rendezvényeknek nem volt múltja hazánkban, a szervezőknek pedig nem volt rutinja. A szépségipar pedig mindig a veszélyes lehetőségek tere volt. Ha valaki gyenge és labilis, könnyen áldozattá válik - magyarázta Bíró Ica, aki hisz a karmában. - Molnár Csilláról készítettek egy szobrot, amihez gipszlenyomatot vettek róla. Nem sokkal a halála után rólam is készült egy szobor ugyanannál a szobrásznál. A műhelyében ott volt Csilla testének gipszlenyomata. Megnéztem a tenyérmintáját. Nagyon rövid volt az életvonala. Szomorú, de így kellett mindennek történnie - mondta az exmodell, aki a mai napig segíti és oktatja a fiatal modelleket, nevével fémjelzett klubjában. - Ehhez a szakmához erő kell és tudatosság.

Zimány Linda szépségkirálynő és modell is ezt a véleményt osztja.
- Nehéz pálya a modellkedés, tele buktatókkal. Ha valaki nem tapasztalja meg, el sem tudja képzelni, milyen, amikor a média követi minden lépését és megszűnik a magánélete. Ehhez erő kell - állítja Linda, aki maga is a Balaton mellől indult a hírnév felé, éppúgy, mint Csilla. - Olvastam a róla szóló könyveket. Szerintem egy hétköznapi, vidéki lány volt, aki belecsöppent egy számára új világba. Az emberek pedig sokkal konzervatívabbak voltak, mint most.

SZD

A királynő emléke

Molnár Csilla Andrea emlékét két dal is őrzi. Róla szól az Első Emelet együttes A szépek szépe balladája című száma, és Homonyik Sándor slágere, az Álmodj, királylány. A tragikus sorsú szépségkirálynő temetése után sírjánál egy szegedi tinédzser felvágta az ereit. Csilla tisztelői honlapot indítottak, sírja - amelyhez Melocco Miklós szobrászművész készített sírkövet - kultikus hely lett a kaposvári temetőben.

vissza