Fonyódi Hírmondó

2009 május

ÁLMODJ KIRÁLYLÁNY

Kedves Fonyódiak!

2009.április 24-én este egyidőben éreztem magam végtelenül szomorúnak és rendkívül boldognak. Az 1945 utáni első magyar szépségkirálynő emlékére rendezett jótékonysági gálaestre mentünk férjemmel.

Igaz, hogy nem ismertem személyesen Molnár Csillát és családját, de úgy gondoltam ennyit meg kell tennem Fonyódért. Nem vagyok fonyódi, de évtizedek óta nyaralunk itt és mint fonyódi nyaralótulajdonos Pécsről jöttünk el. Tulajdonképpen azért, hogy hozzájáruljunk egy szép kezdeményezés megvalósulásához (egyébként nyugdíjasok vagyunk). Azt hittem nem férünk majd be a Gimnázium aulájába. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy sajnos nem volt teltház. Többször is hátranéztem, mert nem akartam elhinni. Nincs annyi lakos Fonyódon, hogy egy ilyen jó ügy mellé állva megtöltse a termet???!!!! Szinte szégyeltem magam a fellépő művészek előtt, főleg mikor megtudtam, hogy fellépti díj nélkül, saját költségükön jöttek Fonyódra, többségük a fővárosból.

A műsor rendkívül szinvonalas, jól megszervezett volt. Felejthetetlen 3 órát töltöttünk el. A fellépő művészek mindegyike a maximumot nyújtotta, és nagyon jó hangulatot teremtve igazi meghitt, szép estét varázsoltak elénk. Az ismert neveken kívül találkozhattunk olyan fiatal művészekkel, akikről szerintem még nagyon sokat fogunk hallani. Nagyon megható volt a finálé, amikor Homonyik Sándor és az összes fellépő művész a közönséggel együtt énekelte az "Álmodj királylány" c. dalt.

Csodálatos este volt. Köszönet érte a szervezőknek, a fellépő művészeknek és mindenkinek aki valamilyen formában segítette létrejöttét. Remélem rövidesen Fonyód belvárosában egy szép kis parkban gyönyörködhetünk (gyönyörködhetnek a Fonyódra látogatók) az elmúlt közel negyedszázad állítom legszebb szépségkirálynőjének szobrában. Igen, akkor majd szinte minden fonyódi újra büszke lesz Molnár Csillára, azok is, akik megtehették volna, de mégsem voltak velünk 2009. április 24-én este. Higgyék el sajnálhatják.

Herold-Nadrai Éva

Molnár Csilla szépségkirálynő emlékére rendezett jótékonysági gálaest bevételét a szervezők befizették az
OTP 11743095-20016344 számú számlájára. Jelenleg 476 ezer forint áll rendelkezésre a szobor-alap javára.
Az erre a célra elkülönített számla továbbra is él, arra várjuk az adományokat. Köszönjük!

vissza