(ismeretlen újságból)

1986

PONTOK ALAPJÁN ELSŐ VOLT

Fonyódi találkozás Magyarország szépével

A fonyódi ABC áruházban várok a soromra. Nem sokkal előttem fiatal leány. Hátrafordult. Nagyon csinos. Mintha ismerném valahonnan. De vajon honnan? - morfondírozok. Aztán beugrik a televízióban, újságokban sokszor látott kép: Molnár Csilla Andrea, azaz Magyarország szépe.

A hűtőpultnál érem utol.
- Ha már így hozta a véletlen, szeretném meginterjúvolni - mondom, s hogy az aszfaltbetyárkodásnak még a gyanúját is eloszlassam, megmutatom újságíró igazolványomat.
Bevallom, kissé meglepődtem, milyen készségesen válaszolt kérdéseimre. Arra számítottam, hogy kéreti magát, elfoglaltságra hivatkozik, vonakodik, esetleg kosarat is kapok. Nem. Természetes volt és kedves, mint bármelyik korabeli fiatal lány.
- Harmadik hely a "Miss Európa" szépségversenyen... Számított erre?
- Miután végignéztem a 24 résztvevőt bemutató programfüzetet, úgy gondoltam, hogy itt nem rúghatok labdába. A verseny előtti divatbemutatón általában mindenki két ruhát kapott. Ötünknek azonban három modellt kellett bemutatni. Ekkor éreztem először, hogy esélyem lehet jó helyezésre.
- Hogy zajlott le a verseny?
- Valamennyiünknek nemzeti viseletben, majd estélyi ruhában, végül bikiniben kellett kivonulni a zsűri elé. Pontszámok alapján - 60 ponttal - én lettem az első, a svéd Raquel Bruhn 56-tal a második, a francia Cecil Lartique 53-mal a harmadik.
A zsűri ezután az első öt helyezettet ismét kihívta, és kétperces újbóli mérlegelés után úgy döntött, hogy a svéd lány lesz az első, a francia a második, én pedig a harmadik.
- A díj?
- Az első 10, a második 3, a harmadik 2 ezer nyugatnémet márka. Jólesett, amikor a svájci versenyző menedzserével odajött hozzám és átnyújtotta az első helyezettnek szánt ajándékot.
- Ajánlatok?
- Ezekről akkor érdemes beszélni, ha már kezemben a repülőjegy.
- Harmadikos gimnazista. Ezek a sikerek változást hoztak vagy hoznak eddigi életformájában...
- A középiskolát feltétlenül be kell fejeznem. Januártól a fonyódi gimnázium magántanulója vagyok.

- Ekler -

vissza