Szabad Föld

1986. március 22.

ISMÉT SZÉPSÉGVERSENY

Ha hagyományokról még nem is beszélhetünk, de idén újra megrendezik a "Magyarország Szépe" versenyt. Arról, hogy milyen változtatásokat terveznek a tavalyihoz képest, Szalma Lászlót, a Magyar Média Műsoriroda vezetőjét kérdeztük.
-Okulva az első versenyből, az alsó korhatárt 17 évben állapítottuk meg. Fontos ez azért, mert egyrészt nagyon körülményes, jó helyezés, netán győzelem esetén úgy együtt dolgozni a lányokkal, hogy nem állhatunk velük jogi kapcsolatban. Másrészt a nemzetközi versenyeken nem indulhatnak 18 évesnél fiatalabbak. Csilla, a tavalyi győztes éppen betöltötte a tizennyolcat, amikor a Miss Európa vetélkedőn indult, szerencsénk volt. A felső korhatár maraad 25 év.
-Milyen újdonságokra számíthat még a publikum?
-Mondjuk arra, hogy most az ország választhatja meg a zsűrit. A Nők Lapjában szavazhatnak az olvasók, érdeklődők arra, hogy kit küldenének maguk helyett a zsűribe. Egyébként a bírák számát is szűkítjük. A döntőben tizenketten-tizenhárman választják ki 1986 szépét.
-A program?
-Elődöntők április 19-én Szolnokon, június 7-én Kaposvárott. A középdöntők dátuma még nem tisztázott, az viszont biztos, hogy október 5-én este a Kongresszusi Központban kiderül, ki nyeri a főnyereményt, ami ez évben egy autó lesz.

-menyhárt-

vissza