Somogyi Néplap

1986. június 9.

Szépségverseny Kaposváron
JÖTTEK, LÁTTAK, GYŐZTEK

Telt ház fogadta a Dunántúl legszebb 21 lányát szombaton este a kaposvári Dorottya szálló báltermében. Hogy mindezt hogyan sikerült elérni - csütörtökön ugyanis még csak tíz néző jelentkezett -, erről a rohammunkáról a dorottyások sokat tudnának mesélni. Ne firtassuk azonban, hogy ki mennyi pénzt akar keresni a csinos lányokon, hiszen amióta áll a világ, ebből mindig is megélt valaki.

Inkább Szalma László főrendező (Magyar Média) véleményét fogadjuk el. A tavalyi versenyt nem számítva ötven éve rendeztek ilyen nagyszabású szépségversenyt Magyarországon. S most újra kiderült, az európai nőidom-fitogtatáson is sikeresek lányaink. (Ismeretes, hogy Molnár Csilla harmadik lett Máltán, az európai szépségversenyen.)
Apropó, Csilla! Az este a zsűriben ült, nem kisebb hírességekkel, mint Wichman Tamás kilencszeres evezős világbajnok, Zalatnay Sarolta popénekesnő, Chrudinák Alajos külpolitikai újságíró, Lakatos Gabriella Kossuth-díjas balettmester. Csilla most is ragyogott - bár kissé kimértnek és fáradtnak látszott.
A jókedvű zsűri, élén a népszerű Chrudinákkal és Bujtor Istvánnal, értő szemekkel látta meg, hogy kikből lehetnek a jövő ünnepelt modelljei.

Most pedig néhány szó - egy elfogult férfiembertől - a hölgyekről. Az adminisztrátorok és a középiskolás lányok nagy erőpróbájának bizonyult ez a verseny. Most az "alacsony" lányok - 173 centiméter magas volt a győztes - vitték el a pálmát. S a sportos alak győzött. (A két magas somogyi lány - egy fodrásztanuló és egy végzős gimnazista - ezúttal nem tudta kellőképpen felhívni magára a zsűri figyelmét.)

A végső sorrend két fürdőruhás bemutató után: első Kulcsics Noémi 18 éves győri szakközépiskolás; a második Molnár Anita, a soproni óvónőképző hallgatója. A harmadik helyre szintén győri diáklány került: Csallóközi Andrea.
A győztes Noémi adatai: mell 88, derék 58, csípő 88 centiméter.
Tíz lány jutott a középdöntőbe. Ott mi, somogyiak már csak a zsűriben vagyunk érdekeltek. Tavalyi szépségkirálynőnk ugyanis már csak ott indulhatott el.

B.J.

vissza