Magyar Ifjúság

1985. október 4.

CSILLAGOCSKÁK HÁBORÚJA

Végül is botránymentesen alakul a hosszú szünet után ismét kiírt Miss Magyarország, ami csak azért említendő és emelendő ki külön is, mivel köztudott, ha országunkban lekerülnek a felső ruhadarabok, ha tenyérnyi bugyik és melltartók fedik a lányokat, hát a publikum legott botrányról suttog, előre megbeszélt pontozásról, összeköttetésekről s ezek kapcsolódó részeiről. Hát ilyen most nincs, ez egy minden gyanú felett álló szépségverseny, amelyiken minden szubjektivizmus kizárva, ezen a Miss Magyarországon a szépség és csakis a szépség számít. Fontos nekünk, hogy kiválasztassék az ország szépe, ez ugyanis a záloga annak, hogy Simon Böske után ismét reménnyel indulhasson magyar női személy a Miss Európán, hogy aztán esetleg tovább lépve a plafonig jusson, amelyik mint tudjuk - ez alkalommal még stílusos is - a csillagos ég.

Az idén amúgy is benne vagyunk a választásban, a tavasz folyamán megismerkedtünk a többes jelöléssel, a választás demokratizmusával, most már nem kell egyéb, mint ebbéli ismereteinket felújítani és szakértelemmel végignézni, rendjén mennek-e a dolgok, nincs-e valami fennakadás?

S ne feledjük: ez a szépségverseny a dolgozó nők szépségversenye, eleddig valamennyi helyi győztesről közölték a foglalkozását, tanárnő, cukrász vagy éppen más, arról szó sincs, hogy ezek a lányok semmihez sem értenek, csak éppen szépek. Ez nálunk amúgy is kevés az üdvösséghez.

(kz)

 

vissza