Magyar Hírlap

1985 október 7.

Miss Erotika?

SZEBBNÉL SZEBBNEK LENNI

>Ezt is megértük végre! Vérlázas nyáréjszakákon, midőn a hold a horizontra kúszik, a tücskök tikkadtan ciripelnek, s a macskák a tetőre hágnak, mondom, álmatlan éjeken lesz kiről ábrándozni, lesz kiért vergődni nekünk, szittya férfiaknak. Mert kiválasztatott a magyar faj legszebb virága, a kárpát-medencei géniusz testi mása, s elénk libben - egy fonyódi diáklány öltözetében.

Hódoljunk néki! Hódoljunk Molnár Csillának, s udvarhölgyeinek, Kruppa Juditnak, Füstös Veronikának. Hódoljunk, mert valóban szépek, hamvasak, fiatalok. Mindez önmagában nem érdem, persze - így harmincon felül erre is rájön az ember -, de köszönthető a lehetőség: vajon mit kezdenek másfél tucatnyi esztendejükkel, ruganyos keblükkel, román boltívű csípejükkel?

Gyerekek még - legyint idősb kollégám itt, e rangos sajtófogadáson. Szemügyre veszem a királynőt, s hölgyeit: bizony, hogy azok. Nem érett szépség egyikük sem, szemükben nem ragyog az igaz szerelem tudása, test és lélek önfeledt titka. Képviselnék a Magyar Erotikát, így nagybetűsen? Ugyan! Magukat hordozzák, roskadozva a rájuk aggatott súlyok alatt. Csak bírják - csak meg ne roggyanjon térdük, az alabástrom.

Nekem legjobban Judit tetszett, a második helyezett. Kisdedóvó egy kisded gyárvárosban, a hajdani Pentelén. Azt mondja, nem csalódott, hogy a szépek szépe mellé a dobogó második fokára szorult. Szeretne szép maradni még tíz, tizenöt évig. Csilla érettségizni akar, utána kozmetikusnő lesz. Ha nem jön közbe valami, vagy valaki.... Zita, a hatodik helyezett - Kaliforniába vágyik, nem ok nélkül, hisz elnyerte az amerikai szerződés különdíját. Mit vár tőle? Nem tudja. Amerika: álom - mint ez a szépségverseny.

Az Orfeum zsúfolt, a lányok csevegnek. Úgy tűnik, elfogulatlanul. De ez csak a látszat, feszíti őket a többet-akarás hevülete, a szebbnél-szebbnek-lenni szándéka. Mi lesz velük? Mi lesz belőlük? A nyáréjszakák kihűltek,október derekát írjuk. Szívünk, szittya férfiaké, immár hevesebben ver, hiszen köztünk a legszebb lány: Miss Magyarország. Arcán zavart, kislányos fintor. S a többiekén.

Közeledik az álmok éve, 1986, a bécsi, a kairói, a kaliforniai utazás napja. Addig, kedves Csilla, Judit, Zita és a többiek - jó pihenést! Nőjetek nagyra.

B.B.A.

vissza