Magyar Hírlap

1985 augusztus 26.

Miss '85 Magyarország

AZOK A GYÖNYÖRŰ HÖLGYEK

Tudósítónktól.

Volt szerencsém örömet szerezni szemeimnek szombaton este Szegeden, a Tisza Szálló koncerttermében, ahol - Győr és Miskolc után - nagy érdeklődés mellett rendezték meg a Miss '85 Magyarország szépségkirálynő választás harmadik elődöntőjét. Gyönyörű hölgyek - pontosan húszan - vonultak el a zsűri előtt, no meg a zsúfolt terem közönsége előtt. Előbb maguk kreálta ruhában, bemutatkozásul, majd szabadabbá téve bájaikat, egyrészes fürdőruhában. A 12 fős szakértő zsűri szorgosan pontozott, bár kezdetben az alacsonyabb számokat emelték maguk elé, akárcsak a műkorcsolya-versenyeken.

Izgalmasabb volt a vetélkedő második fordulója: lekerültek az egyberészesek is, és jöttek a bikinis lányok. Érthetően emelkedtek a pontszámok is. A maximumot, 60 pontot Eördögh Erika kapta. MIndenkit megbabonázott hibátlan formájával, angyali mosolyával.

A várva várt pillanat, az eredményhirdetés pontosan éjfélkor kezdődött. Összesen kilenc versenyző kerülhetett a következő, Pécsett rendezendő elődöntőbe, ugyanis a korábbi Boszorkánybál győztese, Brcan Mirjana már továbbjutott. Az első és egyben Szeged szépe Eördögh Erika lett, a szentesi Franyó Erika és a békéscsabai Major Mónika előtt. A közönség szavazatával Mészáros Szilvia és Szabó Anikó szolnoki hölgyek is ott lehetnek Pécsett.

vissza