Kisalföld

1985. december 10.

Magyar-osztrák szépségverseny
HAGYOMÁNY SZÜLETIK?

Újabb újdonságot ígér a nők egyre divatosabb szépségversenye. Még el sem ültek a "Magyarország Szépe" viadal utóhullámai, máris újabb esemény kelthet érdeklődést. A Miss Austria Corporation, vagyis az a bécsi vállalat, amely rendszeresen foglalkozik szépségversenyek rendezésével, követni akarja a FIFA, a Nemzetközi Labdarúgó Szövegség példáját és nemzetek közötti válogatott mérkőzéseket szándékozik rendezni. Az újítás lényege az, hogy a jövőben a szép lány-csapatok versengenek egymással.
- Ha a futballisták csapatokba tömörülnek és képviselik országuk színeit - mondta Erich Reindl, a bécsi Miss Austria Corporation igazgatója -, miért ne tehetnék meg ugyanezt a szépségek is? Nem óhajtunk annyi babért gyűjteni, mint a FIFA, de mindenképpen rendszeressé szándékozunk tenni az európai szép lányok csapatversenyét. Amelyik csapat több mérkőzést megnyer, a legtöbb pontot gyűjti össze, az szerzi meg az Európa-bajnok címet. Minden alkalommal két-két csapat verseng egymással. Bevezetésként a magyar és az osztrák szépségek válogatottja találkozik Bécsben, december 17-én. Mindkét együttesben tíz-tíz lány kap helyet. A zsűri előtt páronként jelennek meg a szépségek, s az a csapat győz, amelyik több pontot szerez.
A "Magyarország Szépe" verseny győztese, továbbá második-harmadik-negyedik helyezettje az elmúlt hónap közepén jutalomként három napig az osztrák fővárosban tartózkodott. Molnár Csilla, Kruppa Judit, Füstös Veronika és Ördögh Erika megismerkedett az osztrák-magyar verseny színhelyével, a Hilton Szállóval, annak hatalmas báltermével, ahol a gálaestet rendezik. A meghívó szerint "estélyi ruha kötelező".
Molnár Csilla és három udvarhölgye több meghívást is kapott, így vendégül látta őket Karl Pichlbauer is, a "Zur alten Stadt" nevű éttermében.
- Jól ismerem a legutóbbi Miss Austria verseny győztesét, Elfriede Haindlt és a helyezetteket is - mondja Karl Pichlbauer - és most itt látom közvetlen közelről, hogy milyen szépek a magyar lányok is. Életben még csinosabbak, mint a televízió képernyőjén. Nem lesz könnyű feladata december 17-én a zsűrinek.

vissza