Esti Hírlap

1985. október 7.

A királynő szinte még gyerek...

MOST A SZÉPEK VÁLASZTANAK

Vasárnap délután a Béke Szálló Orfeumában virággal az ölükben a győztesek ülnek a színpadon. Magyarország Szépe, udvarhölgyei és a különdíjasok.

Bekapcsolják a televíziót és nézzük az összefoglalót a választásról. Rezzenéstelen, fáradt arccal figyelik előző esti önmagukat a lányok. Vonulnak nagyestélyiben, egyrészes fürdőruhában, bikiniben. A győztes Molnár Csilla Andrea 16 éves. Csillogó korona kerül fejére, utazás várja, hírvév. Meghívták a Miss Európa választásra, kalandozhat kontinensünkön és távolabb, szerződések várják. Csakhogy… "Édesapámmal kell egyezkednem. Ellenzi az ajálatokat. Kairóba csupán akkor megyek, ha lesz kísérőm." Csilla ezt már a sajtókonferencián mondja. Szülei úgy vélik, lányuknak elsősorban a fonyódi gimnáziumban kell helytállnia. A szigor talán erősebb a csábításnál. A királynő szinte még gyerek.

Udvarhölgyei: Kruppa Judit és Füstös Veronika. Judit sötétkék ruhában van. Hogyan boldogul ezután a dunaújvárosi óvónő? Osztrák, nyugatnémet fotószerződést kínáltak már neki. Magyar cégek is jelentkeztek, ha a feltételeket megfelelőnek találja, igent mond. Dunaújvárosból eddig pusztán a szomszédos Csehszlovákiáig jutott el. Most Nyugat-Európát szeretné meghódítani. Tanácsadóra lenne szüksége, aki elmondja, hogyan viselkedjen, mit írjon alá, mit tanuljon. Azt egyedül is tudja: nyelvtudás nélkül nem létezhet. Veronikát, a pesti fodrásznőt még nem keresték, de nyugodt, hiszen az idő neki dolgozik.

A Magyar Média vezetői bejelentik: jövő augusztusban, a Forma-1 keretében Miss Grand Prix választást tartanak, amelynek szervezője szintén e magyar iroda lesz.

Indulnánk hazafelé, amikor a Béke Szálló igazgatója műsorukba meghívja a szépségkirálynőket. Elvállalják? És lesznek majd újabb ajánlatok? Bizonyosan, hiszen Magyarországon vagy fél évszázada nem hódoltak koronával a legszebbeknek.

(fazekas)

vissza