Dunántúli Napló

1985. október 13.

KÖZEPES VAGYOK - MONDJA A SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ

Majd mindegyik fonyódi lottózó megjátszotta a héten a huszonkettes számot - ha Csillának szerencsét hozott a pécsi elődöntőn és az országos döntőn is ez a szám, akkor bizonyára majd nekik is. Hogy nem jött be, hát remélhetően nem Molnár Csillát fogják okolni: Magyarország szépségkirálynőjét.

A cím blickfangosnak igyekszik látszani, ezért idézi a királynőt: "közepes vagyok". Ha nem lenne gimnáziumitantárgy a matematika, akkor persze jobb tanulmányi eredményről adhatnánk számot.

- Ha Csilla tanulmányi versenyt nyert volna, akkor jobban örülnénk - mondja a fonyódi gimnázium igazgatója -, de így sem vagyunk szomorúak. Csillát szerény lányként ismertük meg, reméljük, le fog érettségizni: össze tudja egyeztetni a tanulást és a királynőséggel járó sikert, feladatokat.

- Magamat átlagos szépségű lánynak tartom - mondja Molnár Csilla, aki valóban nem látszik mostkirálynőnek. Igaz, a Boglári Állami gazdaság egyik hatalmas szőlőtábláján vagyunk, a fonyódi gimnazisták a héten szüretelni voltak - s a lányok, fiúk melegítőt, kezeslábast húztak magukra acsípős reggelen.

A gazdaság vezetői is láthatóan büszkék arra, hogy királynő is szüreteli a királynőnek valót, állítják, a traminijük, ha nm is a királyok, de a királynők bora, s a szőlőből készülő italok között maga is királynői rangú. Kis kóstoló valószínűsíti az állítást - bár idén kevés lesz ebből a borkirálynőből.

Amiből meg kevés van, annak nő az ázsiója: egy kereskedelmi vállalatunk alig ötvenezres szerződést kínált először Csillának, s mert nem fogadta el elsőre, már százezres nagyságrendű az ajánlat - hiába no, egy szépségkirálynő alkalmasint jó befektetés lehet.

- Először csak játéknak tekintettem az egész versenyt, ma már egy kicsit félek is. Összecsapnak felettem és miattam - híresztelik, apám százezrekért vette meg nekem az elsőséget, más úgy viselkedik, mintha ő fedezett volna fel, s magának követel jogokat - mondta Csilla.

Hát igen. S úgy látszik, csak azok tudnak szívből örülni a magyar szépségkirálynő sikerének, akik barátai voltak eddig is, s akiknek nem fűződik hozzá anyagi érdekük.

B. L.

vissza